Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Logistiek vastgoed
Terug

De Nederlandse woonwinkel Loods 5 heeft haar logistieke ontwikkeling van ongeveer 32.000 vierkante meter op bedrijventerrein PolanenPark in Halfweg verkocht aan een internationale investeerder.

Het nog te bouwen distributiecentrum krijgt een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter, waarvan 35% gebruikt wordt door Loods 5. Het resterende deel van het gebouw zal op een speculatieve wijze worden ontwikkeld.

De koper werkt samen met Loods 5 aan een milieuvriendelijke ontwikkeling van het gebouw. Het plan bestaat uit de installatie van zonnepanelen en groene gevels, samen met het gebruik van natuurinclusieve erfafscheidingen en duurzame materialen. Het bedrijventerrein heeft een goede bereikbaarheid en wordt gezien als een A-locatie voor logistiek vastgoed. Voor de woonwinkel is het een strategische plek voor last-mile bezorging aan winkels in de omgeving. Ook bedrijven zoals PostNL, DPD en CyrusOne hebben een vestiging op het terrein.

Roderick Kuitert, Director Capital Markets bij Colliers licht toe: “Wij merken dat in de veranderende logistieke markt duurzaamheid een significante rol speelt voor investeerders. Deze sale & leaseback-transactie is het bewijs van de onverminderde sterke vraag naar duurzame en strategische logistieke ontwikkellocaties”.

Colliers heeft deze verkoop begeleid voor Loods 5.

Betrokken organisatie Colliers
Bron Colliers
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk verwelkomt nieuwe huurders
Beperkte stijging kantoorkosten ondanks hoge inflatie en energiekosten
Keys REIM verkoopt “Het Atelier” in Amsterdam aan Sofidy