Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Woonruimte
Terug

European Residential REIT ("ERES") heeft een woningportefeuille van 464 woningen verkocht aan Rubens Capital Partners ("RCP"). De 'Swift' portefeuille is goed verspreid over Nederland in 18 steden zoals Breda, Apeldoorn, Den Bosch, Leiderdorp, Oegstgeest en Eindhoven. Het merendeel van de woningen (ca. 85%) zijn eengezinswoningen.

Deze portefeuille is de eerste aankoop van RCP's nieuwste woningfonds. De strategie van het fonds is gericht op lange termijn exploitatie, ESG-verbeteringen en privatisering.

Laurens de Blij - Director Capital Markets CBRE: "Deze transactie laat zien dat er onder de huidige marktomstandigheden aanzienlijke liquiditeitsmogelijkheden zijn die de waarde voor de aandeelhouders van ERES maximaliseren."

CBRE trad namens ERES op als commercieel en vastgoedadviseur bij deze transactie, terwijl Loyens & Loeff optrad als juridisch adviseur. Core Notariaat was juridisch adviseur voor RCP. ING Real Estate Finance Business Banking heeft de financiering voor deze transactie verzorgd.

Over ERES
ERES is een open-ended vastgoedbeleggingstrust zonder rechtspersoonlijkheid. De Participaties van ERES zijn genoteerd aan de TSX onder het symbool ERE.UN. ERES is Canada's enige Europese multi-residentiële REIT, met een huidige portefeuille van hoogwaardig, multi-residentieel vastgoed in Nederland. Op 31 maart 2024 bezat ERES 158 meergezinswoningen, bestaande uit ongeveer 6.900 woonkamers en aanverwante winkelruimte in Nederland, en één commercieel vastgoedobject in Duitsland en één commercieel vastgoedobject in België.

Over Rubens Capital Partners
Rubens Capital Partners (RCP) is een onafhankelijke Nederlandse vermogens- en beleggingsbeheerder met een beheerd vermogen van € 4 miljard.

Betrokken organisaties CBRE Core Notariaat European Residential REIT ING Real Estate Finance Loyens & Loeff Rubens Capital Partners
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

ZTH Beheer verkoopt medisch centrum in Emmer-Compascuum
M7 verkoopt kantoorgebouw Hengelo
Grouwels Vastgoed koopt drie wooncomplexen