Vastgoeddata Nederland
Marktrapport
Kantoorruimte
Logistiek vastgoed
Winkelruimte
Woonruimte
Terug

Vastgoeddata presenteert halfjaarlijks rapport van 2024 over de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt..

Het eerste halfjaar van 2024 ontwikkelde zich positief ten opzichte van hetzelfde halfjaar in 2023. Zowel het totaal belegd volume als het aantal transacties kende een positieve groei.

Daar waar de vastgoedmarkt in 2023 werd gekenmerkt door stagnering, is de opening van 2024 met het eerste kwartaal positiever.

Ondanks dat de vastgoedmarkt geconfronteerd wordt met vele uitdagingen zijn er tekenen van herstel. Met name de logistieke sector groeit stabiel. Daarbij kan gesteld worden dat sectorbreed de beleggingsbereidheid onder investeerders is toegenomen in 2024 ten aanzien van 2023.

Binnen dit halfjaarlijkse rapport zal er gekeken worden naar hoe dit ‘herstel’ zich manifesteert in de diverse vastgoedsectoren (kantoor, logistiek, winkel en wonen). De analyses die verricht worden in dit halfjaarlijkse rapport zullen gebaseerd worden op kooptransacties met een koopsom van 5 miljoen euro of meer.

Betrokken organisatie Vastgoeddata Nederland
Bron Vastgoeddata Nederland
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Internationale advocatenkantoren zetten in op uitbreiding van kantoorruimte in 2024, met focus op premium locaties en talentbehoud
2023 Prologis Logistics Rent Index: Solide wereldwijde huurstijging en nieuwe toonaangevende locaties
Transactievolume woningbeleggingsmarkt daalt met 51% in 2023