Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Woonruimte
Terug

Altera Vastgoed NV (hierna: Altera) gaat samen met Van Wijnen een deel van haar portefeuille eengezinswoningen verduurzamen. Dit past bij de ambities van Altera om haar portefeuille uiterlijk in 2040 Paris Proof te hebben.

Het woningfonds van Altera is al vier jaar op rij GRESB Real Estate Global Sector Leader. Dit is een benchmark binnen de wereldwijde vastgoedsector voor de mate van ESG (Environmental, Social, & Governance, of te wel de milieu-, sociale en bestuurscriteria voor activiteiten van een bedrijf die gevolgen kunnen hebben voor de samenleving of het milieu). De verduurzamingsstrategie van Altera is gericht op een geïntegreerde ESG-aanpak. Daarom past Van Wijnen maatregelen toe waarmee de directe klimaatimpact zoals maximale CO2-reductie het grootst is.

Niels van Wonderen, Head of Assetmanagement Residential van Altera: ‘Het verder verduurzamen van onze woningen is onderdeel van onze verduurzamingsstrategie, welke gericht is op een geïntegreerde ESG-aanpak. We willen continu blijven verbeteren; met deze renovatie laten we zien dat de aanpak verder wordt uitgerold. Dat is in het belang van onze huurders, onze aandeelhouders voor wie wij investeren en ook zeker van de samenleving tegenover wie wij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van gezonde en leefbare omgevingen.’

Remi van der Pol, Commercieel Manager R&T bij Van Wijnen Amsterdam: “Wij zijn trots op de samenwerking met Altera om gezamenlijk te streven naar toekomstbestendige buurten met duurzame woningen. Door de woningen te verduurzamen creëren we een comfortabeler en aangenamer thuis voor de bewoners. Daarbij dragen wij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera”

Het project omvat 77 huurwoningen in de wijk Zuiderpolder-Zuid in Haarlem. Met betere isolatie en ventilatie reduceert per woning het gasverbruik met 750 m3 per jaar en daalt de CO2-uitstoot met 1.350 kilogram per jaar. Voor bewoners ontstaat hierdoor meer wooncomfort en een lager energieverbruik.

De energetische werkzaamheden bestaan uit het toepassen van bodemisolatie en bij een gedeelte dakisolatie. Het bestaande glas wordt vervangen door triple glas. En de woningen krijgen een nieuw balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW-systeem).

In september 2024 starten de werkzaamheden en de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2025.

Betrokken organisaties Altera Vastgoed Van Wijnen Groep
Bron Altera Vastgoed
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Altera Vastgoed verwelkomt Danny Gerritsen
Altera en Dura Vermeer tekenen voor huurwoningen in torens Boston en Baltimore te Spijkenisse
Oplevering aan Altera Vastgoed van 70 appartementen van project De Bankier