Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Kantoorruimte
Terug

Eneco N.V. heeft recentelijk haar huurovereenkomst met betrekking tot haar hoofdkantoor "Eneco World" aan de Marten Meesweg 5 te Rotterdam langjarig verlengd.

Eneco World, een gebouw van de hand van Dam & Partners Architecten en interieur-concept van HofmanDuJardin, omvat een totaal van 27.287 m² kantoorruimte en 465 parkeerplaatsen. Al vanaf oplevering in 2012 kenmerkt het gebouw zich door het vooruitstrevend werk- en hospitalityconcept dat hier door Eneco is geïntroduceerd, gericht op ontmoeting en samenwerking.

Onder meer de aanwezige zonnepanelen, de WKO-opslag en de (recent verder uitgebreide) groene gevel en dakterrassen dragen bij aan het duurzame karakter van het gebouw. In lijn met de visie van Eneco op duurzaamheid en innovatie zal in nauwe samenwerking met verhuurder Paribus de aankomende periode worden ingezet op verdere verduurzaming middels het realiseren van de hoogst haalbare BREEAM-In-Use certificering.

Deze langjarige huurverlenging in een bestaand gebouw, met bijbehorende verregaande verduurzamingsafspraken, onderstreept Eneco's voortdurende inzet voor een duurzame toekomst en haar toewijding aan de regio.

Over Eneco
Eneco NV is een vooraanstaande leverancier van duurzame energie en innovatieve energiediensten. Met een sterke focus op hernieuwbare energiebronnen en slimme technologieën, streeft Eneco ernaar om haar klanten te helpen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Over Paribus
Paribus initieert en verwezenlijkt sinds 2003 fonds- en investeringsmogelijkheden voor institutionele en particuliere investeerders. Haar expertise omvat onder ander commercieel en residentieel vastgoed, alsmede energie, mobiliteit en private equity.

De Mik Real Estate Partners trad in deze transactie op als commercieel adviseur van Eneco. Stone Projectmanagement adviseerde Eneco op technisch en duurzaamheidsvlak. Verhuurder werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door JLL en juridisch door SIX Advocaten.

Betrokken pand Marten Meesweg 5, 3068AV, Rotterdam
Betrokken organisaties De Mik Real Estate Partners Eneco JLL Paribus Capital Six Advocaten Stone Projects
Bron De Mik Real Estate Partners
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe huurder voor de Wilhelminatoren in Rotterdam
Sagax koopt volledig verhuurd bedrijfscomplex in Hoogvliet van BPI Vastgoed
Merkle huurt aan het Vasteland 10-40 Rotterdam, CANDID verlengt de huur