Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Terug

Koninklijke Heijmans heeft de overname van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen vandaag afgerond. Nadat de ACM op 7 augustus jl. haar goedkeuring aan de voorgenomen transactie verleende in het kader van een Mededingingsbesluit, zijn ook de laatste formaliteiten afgerond en zijn de aandelen overgedragen.

Met de overname versterkt Heijmans haar marktpositie in vastgoedontwikkeling en bouw in de regio Groot-Eindhoven. In het gebied rondom Eindhoven is de behoefte aan woningen groot gezien de economische groei in de Brainport-regio.

Van Gisbergen zal zelfstandig blijven opereren, waarbij de dagelijkse aansturing zal worden verzorgd door Alf van der Sanden (Directeur Bouwbedrijf) en Tino Verspaandonk (Directeur Projectontwikkeling). Heijmans is verheugd dat Peter van Gisbergen bereid is gevonden tot eind 2025 betrokken te blijven bij de onderneming en zijn taken gefaseerd over te dragen. Maarten van Duijn (Voorzitter directie Heijmans Vastgoed) zal binnen Heijmans het eerste aanspreekpunt zijn voor Van Gisbergen. Alle medewerkers (55fte) blijven in dienst en het bedrijf zal actief blijven vanaf de huidige locatie en onder eigen naam opereren.

Van Gisbergen haalde in 2023 een omzet van € 45 miljoen met een netto resultaat van € 3 miljoen. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities.

Betrokken organisaties Heijmans Heijmans Vastgoed
Bron Heijmans
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Grootste binnenstedelijke vernieuwing van Nederland gestart
Heijmans bouwt Physics TU Delft
Deel Binckhorst in Den Haag krijgt duurzaam warmte- en koudenet Heijmans-Essent