Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Terug

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners heeft wethouder Van Dantzig, samen met Karin Verdooren van woonstichting Lieven de Key en Edwin Kolkhuis Tanke namens eigenaar Novaform, de bouw van wooncomplex Up North aan de Klimopweg in Amsterdam Noord officieel gestart tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Een mix van sociale huur, particuliere koopwoningen en commerciële ruimten
Up North, een co-investering van Novaform (onderdeel van KlokGroep) en Mosaic World, bestaat uit 207 appartementen, waarvan 90 koopappartementen. Zo’n 60% van de huurwoningen zijn bestemd voor het sociaal en middensegment volgens de Wet betaalbare huur. Het complex biedt verder plaats aan enkele commerciële ruimtes ten behoeve van de bewoners en een grote Gamma bouwmarkt. Fietsenstalling en parkeren worden ook in het gebouw opgelost. Het project wordt door Adriaan van Erk Bouw gerealiseerd als onderdeel van de nieuwe wijk “De Klaprozenbuurt” in Amsterdam Noord.

Energiezuinig en groen
Het gebouw kenmerkt zich door het hoogstedelijk karakter aan de buitenzijde met een leefbaar en natuurrijk gebied aan de binnenzijde. De bewoners van Up North kunnen genieten van een grote gemeenschappelijke daktuin, waar het groen langs de galerijen omhoogklimt, waardoor ook de gevels worden ingepakt in het groen. Hierdoor ontstaat een oase van inheems groen midden in de drukke stad, tevens een voedselbron voor andere bewoners als vogels, bijen en vlinders. Ook worden op verschillende plekken in het gebouw nestkasten voor vogels en vleermuizen opgenomen in het metselwerk. Hiermee wordt een prettige binnenstedelijke leefomgeving gerealiseerd die tevens levendig, natuurinclusief, klimaatadaptief en dus ook toekomstbestendig is.

Naar verwachting worden de appartementen in het najaar van 2026 opgeleverd.

Betrokken pand Heggerankweg 202, 1032JP, Amsterdam
Betrokken organisaties Adriaan van Erk Ontwikkeling B-Right Urban Living Klok Groep Lieven de Key Mosaic World Novaform
Bron Mosaic World
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

B-Right Urban Living levert 38 studio’s op in centrum Sittard
Mosaic World, ZIG en iqbi bundelen krachten voor duurzaam bewustzijn
Partnerschap Plaza Resident Services en VanHuyse