Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Winkelruimte
Terug

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed N.V. (hierna “Altera”) heeft haar winkelportefeuille verder uitgebreid met de aankoop van een convenience winkelbelegging aan het Molenplein in Heerenveen. Het complex omvat drie winkelunits met een Jumbo en Aldi supermarkt, een Action en vijf woonappartementen op de verdieping.

Het complex, gebouwd in 1988 en gerenoveerd in 2016, waarbij het winkelgedeelte volledig is vernieuwd, bevindt zich op een strategische locatie direct grenzend aan het kernwinkelgebied van Heerenveen. Op het dakgedeelte van de Jumbo supermarkt zijn reeds zonnepanelen aanwezig. Voor het einde van het jaar wordt dit verder uitgebreid met zonnepanelen op het dakgedeelte van Aldi. Naast de supermarkten ligt een parkeerterrein dat fungeert als een belangrijk aankomstpunt voor bezoekers van het winkelcentrum. Daarnaast bevinden zich in de directe omgeving diverse versspeciaalzaken die de boodschappenfunctie versterken.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: "Met de toevoeging van de winkels op Molenplein in Heerenveen groeit het aandeel convenience vastgoed in onze portefeuille verder naar ruim 90%. Deze strategische uitbreiding ondersteunt onze beleggingsstrategie, die gericht is op een stabiel direct rendement, minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen, en die bijdraagt aan de sociale cohesie in de wijk."

Verkoper De Hoge Dennen Vastgoed is bij deze transactie commercieel begeleid door BRIKKS en Cushman & Wakefield en juridisch door Lubbers & Dijk. Altera is bij deze aankoop juridisch begeleid door Dentons.

Betrokken pand Molenplein 27, 8442LM, Heerenveen
Betrokken organisaties Action Nederland Aldi Altera Vastgoed Brikks Cushman & Wakefield De Hoge Dennen Holding Dentons Jumbo Supermarkten
Bron Altera Vastgoed
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas van Gent
Altera voegt Rudy Verstappen toe aan het management team en benoemt Thijs Guinee tot Research Manager
The Mayor is opgeleverd en volledig verhuurd