Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Terug

Op het terrein van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam, heeft BAM de eerste koopwoningen opgeleverd in woontoren The Jay. The Jay maakt onderdeel uit van het nieuwe Bajeskwartier, een gebiedsontwikkeling die is gestart in 2019 in opdracht van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schröders Capital). BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek zijn vanaf dat moment als bouwteampartner betrokken.

The Jay is een woontoren met zeventien verdiepingen die gepositioneerd is op de plek waar ooit de zevende gevangenistoren was bedacht. Deze toren is er echter nooit gekomen. Architect OMA heeft naar analogie van de bestaande gevangenistorens, het ontwerp voor The Jay gemaakt. The Jay bestaat uit 135 koopappartementen van circa 40 m2 die zeer snel zijn verkocht. De appartementen zijn standaard voorzien van een goede afwerking en met optiepakketten hebben de kopers een luxere keuken, badkamer en wand- en vloerafwerking kunnen kiezen. The Jay voldoet aan de laatste duurzaamheidsinzichten en heeft een energielabel A++ met onder meer waterbesparende kranen, uitstekende isolatie, drielaags isolatieglas en vloerverwarming die in de zomer ook een paar graden kan koelen. Op de begane grond is een co-working ruimte en een gezamenlijke tuin voor de bewoners.

BAM heeft het gebouw, dat bestaat uit een volledig prefab casco, in 3D voorbereid en uitgewerkt. Onder andere door de prefabricage van wanden, vloeren en compleet afgewerkte gevelelementen is The Jay in slechts anderhalf jaar gebouwd. Met de uitvoering geeft BAM invulling aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Naast de realisatie van The Jay is BAM in Bajeskwartier actief met de realisatie van woontoren The Robin, die dit najaar wordt opgeleverd. Daarnaast is BAM onlangs gestart met de bouw van woontoren The Ruby.

Betrokken pand Meerluchtlaan 2, 1096DA, Amsterdam
Betrokken organisaties AM AT Capital BAM Bouw BAM Wonen Schroders
Bron BAM Wonen
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

NLV en BAM vieren 12,5 jaar ketensamenwerking en 2.200 verduurzaamde woningen
Start verkoop WeideWald in Doetinchem: duurzaam en natuurlijk wonen
BAM Wonen en Woningstichting Rochdale verduurzamen 31 woningen in Purmerend