Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Woonruimte
Terug

Gebiedsontwikkelaar AM heeft met Investe een overeenkomst gesloten voor de verkoop van woontoren Highlight in Eindhoven. De woontoren telt 192 huurwoningen en is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Lightyards, dat is gelegen rond het Centraal Station en straks een spectaculaire entree voor het centrum van Eindhoven wordt. De realisatie van Highlight start volgens planning dit najaar.

Moderne woontoren Highlight
In de duurzame en 75 meter hoge woontoren Highlight die Investe heeft aangekocht, komen 192 huurappartementen in verschillende types, waaronder appartementen volgens het Friends-concept. Deze co-living appartementen zijn gericht op iedereen die graag een appartement wil delen met een goede vriend of vriendin. Bewoners beschikken over een eigen royale slaapkamer met badkamer en een gedeelde woonkamer en keuken. De afmetingen van de appartementen in de woontoren variëren van 36 tot 105 vierkante meter gebruiksoppervlakte. Behalve appartementen omvat het gebouw verschillende hoogwaardige collectieve voorzieningen voor bewoners: een Sky Garden op 75 meter hoogte, een Secret Garden op maaiveld en de Lighthouse Club in het hart van het gebouw op de begane grond. Daarnaast komen er dertig parkeerplaatsen gesitueerd in de tweelaagse, verdiepte stallingsgarage ten behoeve van alle vier de gebouwen in Lightyards. Het gebouw voorziet in 192 huurwoningen (middenhuur en vrijesectorhuur).

Mixed-use gebiedsontwikkeling Lightyards
Woontoren Highlight is onderdeel van Lightyards, dat direct naast het Centraal Station en in het hart van het Eindhovense stadscentrum ligt. The Social Hub is als eerste gebouw binnen Lightyards al vanaf 2017 in gebruik als hotel. Hiernaast komen nog twee woongebouwen (Highlight en Lumen) en één state-of-the-art, multi-tenant kantoorgebouw (Connector) bij. Lumen is een woontoren van circa dertig meter hoog en bestaat uit vijftig koopappartementen, waaronder twee atelierwoningen op de begane grond en enkele penthouses met private dakterrassen op de hoogst gelegen woonlaag. Naar verwachting gaat de verkoop medio 2025 van start.

Kantoorgebouw Connector wordt een hoogwaardig, transparant en duurzaam kantoorgebouw pal aan het Stationsplein in Eindhoven met een hoogte van ongeveer 50 meter. Samen met The Social Hub vormt het vanaf het station de entree van Lightyards. Iedere verdieping heeft toegang tot grote balkons met veel groen, wat bijdraagt aan de gezondheid en welzijn van de mensen die er werken.

Groenstedelijk, duurzaam en gericht op verbinding
Binnen Lightyards wordt een prettig, veilig en gezond woonklimaat gecreëerd met veel groen op verschillende niveaus en waarin het maken van onderling contact tussen bewoners wordt gefaciliteerd. Op de begane grond van Highlight is in een aantal collectieve ruimtes voorzien. Deze kunnen worden ingericht om een positieve bijdrage te leveren aan het ontmoeten en verbinden van bewoners. Denk hierbij aan een koffiecorner, een gezamenlijke werkruimte, een atelier of wasbar.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in deze gebiedsontwikkeling. De gebouwen voldoen aan de normen voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en er is volop aandacht voor klimaatadaptiviteit en natuurinclusiviteit. Tussen de gebouwen bevindt zich een semi-openbare binnentuin met naast ruimte voor ontmoeten ook veel ruimte voor flora en fauna. Er is een openbare binnentuin met zon, schaduw, groen en veel bomen. Aan de spoorzijde is de secret garden voorzien die exclusief door de bewoners van Highlight gebruikt kan worden. De nestvoorzieningen in het groen en aan de gevels voorzien in een plek voor verschillende vogels.

Alle vier de gebouwen binnen Lightyards zijn ontworpen door De Architekten Cie. en de buitenruimtes (inclusief Sky Garden) zijn ontworpen door ZUS (Zones Urbaines Sensibles). De realisatie van zowel Highlight als Lumen inclusief de stallingsgarage gaat volgens planning in oktober van start. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Eindhoven KnoopXL
Het project Lightyards vormt samen met de naastgelegen projecten District E, EDGE Eindhoven en de ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein, de ontwikkeling aan de zuidkant van het station Eindhoven Centraal. Deze projecten zijn allen onderdeel van de bruisende gebiedsontwikkeling Eindhoven KnoopXL, een nieuwe woonwijk in het hart van de Eindhoven waar wonen, werken, ontspannen en ontmoeten samenkomt in een groene omgeving.

Sky Garden
Lightyards past uitstekend binnen de forse ontwikkelingsopgave van de Metropoolregio Eindhoven. Met de gebouwen binnen het plan wordt tegemoet gekomen in de grote behoefte aan een eigentijds en toekomstbestendig huur- en koopwoningaanbod en een centraal gelegen duurzame werklocatie waarbij bereikbaarheid, een groene leefomgeving, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Ook wethouder Stijn Steenbakkers (gebiedsontwikkeling Eindhoven KnoopXL en Brainport) is verheugd met deze stap: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project Lightyards, maar zeker ook voor de woningopgave in onze stad. Dat nu op korte termijn de bouw van Highlight gaat beginnen, en kort daarna de verkoop van de woningen in Lumen wordt gestart, laat zien dat de bal in KnoopXL echt aan het rollen is. Bijzonder fijn is de constatering dat de ontwikkelaar erin is geslaagd, om een groter aandeel in het betaalbare segment in Lightyards te realiseren (van 70 naar 121 stuks). De projecten aan de Stationsweg vormen het vliegwiel voor de gehele ontwikkeling rondom het station. Samen bouwen we aan de toekomst en een nieuwe levendige wijk om te wonen en werken, vol groen. Ik kijk uit naar de schop in de grond.”

AM werd geadviseerd door Van Santvoort Capital Partners uit Eindhoven. Investe werd geadviseerd door VSR Capital eveneens uit Eindhoven.

Betrokken pand Oude Spoorhof 100 001, 5611BW, Eindhoven
Betrokken organisaties AM BAM Wonen Investe Group Van Santvoort Makelaars VSR Groep
Bron AM
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Woonstichting Stek en BAM Wonen realiseren 160 energieneutrale sociale huurappartementen aan de Graaf Janlaan in Hillegom
BAM Wonen ondertekent convenant Toekomstbestendige Woningbouw
Bouwpartners bekend voor Bouwstroom renovatie & verduurzaming