Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Terug

Fijn Wonen, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) en BPD Woningfonds slaan de handen ineen voor de realisatie van 216 industrieel geproduceerde huurwoningen in het middensegment op vier verschillende locaties. De samenwerking past in de strategie van BPD om op grotere schaal betaalbare huurwoningen te realiseren. De samenwerking tussen deze drie partijen is vandaag officieel bekrachtigd op PROVADA.

Betaalbaar wonen dankzij industrieel bouwen
De partijen zorgen hierdoor voor meer duurzame, kwalitatieve en betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. Het toepassen van industrieel gebouwde appartementen is vernieuwend, kostenbewust en leidt tot woningen met lage energielasten. In het komende jaar wordt er op vier locaties gestart met de bouw van 216 woningen. Het gaat om appartementen die worden gerealiseerd in Hengelo en Leeuwarden. Daarnaast komen er grondgebonden woningen in Deventer en in de gemeente Dronten.

Joost Mulder, regiodirecteur bij BPD: ‘Voor BPD is de samenwerking met Fijn Wonen passend in onze bedrijfsstrategie: een aantrekkelijke, snelle, duurzame en betaalbare oplossing voor de enorme woningbouwopgave in onze gebiedsontwikkelingen. Samen met het fonds kunnen wij met onze staat van dienst en schaalgrootte een maatschappelijke meerwaarde bieden. Met de ‘lessons learned' van de vier locaties is het doel om de samenwerking verder uit te breiden naar andere locaties.'

Tak Lam, fondsdirecteur BPD Woningfonds: ‘Industriële woningbouw kan wel eens de oplossing zijn voor betaalbare nieuwbouwwoningen in de toekomst. Door de samenwerking met Fijn Wonen zijn we in staat huurders met een middeninkomen betaalbare en energiezuinige appartementen te bieden van hoge kwaliteit, die ook nog eens snel gerealiseerd kunnen worden.'

Menso Oosting, directeur Fijn Wonen: ‘We zijn erg blij met partners als BPD en BPD Woningfonds. Samen zetten we ons in voor steeds meer kwalitatieve, gevarieerde en vooral betaalbare woningen in Nederland. Op deze manier laten we zien dat het wél kan en dat industrieel bouwen hiervoor een passende oplossing is, zowel voor hoogbouw als laagbouw.'

Bouwen op vier locaties
In totaal worden er 216 woningen, waarvan 92 appartementen in Hengelo en Leeuwarden en 124 rijwoningen in Deventer en de gemeente Dronten, geplaatst.

De Appendage ligt in de gebiedsontwikkeling in de spoorzone van Hengelo, Hart van Zuid. Hart van Zuid is een gezamenlijke ontwikkeling van BPD en Van Wijnen, waar circa 1.000 woningen worden gerealiseerd.

In het deelproject De Appendage komen in totaal 69 middenhuurwoningen, die volledig door BPD Woningfonds worden afgenomen. Het betreft een combinatie van 33 rijwoningen en 36 appartementen gesitueerd in een carré.

In Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal, verrijst de nieuwe woonwijk Middelsee met in de toekomst circa 3.200 woningen. Aan de Overrijsselselaan komen 56 midden huurappartementen verdeeld over twee gebouwen. Beide gebouwen zijn afgenomen door BPD Woningfonds. Daarnaast neemt het fonds nog 16 traditioneel gerealiseerde middenhuurwoningen af van BPD.

Tussen Diepeveen en Deventer ontstaat het dorp Steenbrugge. In deze gebiedsontwikkeling heeft BPD samen met Van Wijnen de afgelopen jaren in totaal 148 woningen opgeleverd in diverse woningtypes. Er worden in totaal 26 rijwoningen in het middenhuursegment voor BPD Woningfonds gerealiseerd. In Swifterband, in de gemeente Dronten, ontwikkelt BPD het gebied 't Luweland met circa 750 koop- en huurwoningen. Hier realiseert BPD 65 rijwoningen in het middenhuursegment voor BPD Woningfonds.

Betrokken organisaties BPD BPD Woningfonds Fijn Wonen
Bron BPD
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Start bouw sociale huurwoningen op 't Veen in Hattem
Samenwerking M3 Projectontwikkeling en BPD bij realisatie 250 appartementen in Gouda
Rijnhart Wonen en Fijn Wonen tekenen intentieovereenkomst voor de realisatie van 47 nieuwbouwappartementen aan de Kerklaan Ambachtsherenweg in Zoeterwoude