Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Kantoorruimte
Terug

Uptown (voorheen: AJRED) en Indigo Invest uit Duitsland hebben het kantoorgebouw aan het Frederiksplein 42, in het centrum van Amsterdam, verworven van het Europees Vastgoedfonds M&G.

Het bijzondere gebouw, op eigen grond, heeft een lange historie als zeer efficiënt kantoorgebouw, met goede parkeervoorzieningen. Het kantoor van ruim 2.600 m2 heeft regelmatig de functie van hoofdkantoor vervuld en is op dit moment volledig verhuurd. Er bevinden zich diverse tram- en metrohaltes in de omgeving van Frederiksplein 42 en de bereikbaarheid met de auto is uitstekend.

Het Frederiksplein is ideaal gelegen tussen de Utrechtsestraat, bekend om het diverse aanbod aan boetieks, restaurants en cafés, en de bruisende wijk De Pijp. De Albert Cuypmarkt, het Amstelhotel en het Rembrandtplein bieden daarnaast een overvloed aan mogelijkheden en voorzieningen op loopafstand.

De inspirerende locatie is interessant voor zowel zakelijke als creatieve gebruikers door de aanwezigheid van bedrijven als OTC Flow, JetBrains, Egeria, McKinsey & Company en De Nederlandsche Bank, die later dit jaar haar deuren heropent.

Binnen enkele jaren wil Uptown het gebouw renoveren met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid, comfort, kwaliteit en ontwerp.

Verkoper M&G Real Estate werd commercieel geadviseerd door Savills en juridisch door CMS.

Koper werd commercieel geadviseerd door Prime Realty Partners, technisch door Cerius Projects en Techniplan Adviseurs, fiscaal door RechtStaete en juridisch door Hemwood.

Betrokken pand Frederiksplein 42, 1017XN, Amsterdam
Betrokken organisaties Albada Jelgersma Real Estate Development (AJRED) Cerius Projects CMS Hemwood Indigo Invest M&G Real Estate Prime Realty Partners Rechtstaete Savills
Bron Savills
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Urban Industrial breidt portefeuille in Haarlem verder uit
M7 verkoopt kantoorgebouw in Deventer
M7 Real Estate Netherlands verkoopt twee kantoorcomplexen aan Focus on Impact