Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Kantoorruimte
Terug
The Ocean Cleanup en RED Company slaan handen ineen voor een nieuw hoofdkantoor
19 december 2023
V.l.n.r: Boyan Slat (The Ocean Cleanup) en Nanne de Ru (RED Company)

Onze oceanen spelen een cruciale rol in het wereldwijde ecosysteem, maar zijn veel te lang blootgesteld aan vervuiling met, onder andere, plastic afval. Dit vormt een bedreiging voor de kwetsbare ecosystemen die leven in de oceanen. The Ocean Cleanup heeft als doel om dit probleem op te lossen. Toen RED Company hoorde dat ze op zoek waren naar een nieuw hoofdkantoor hebben zij ruim 2.000m2 aan hoogwaardige kantoorruimte beschikbaar gesteld.

De komende jaren kan The OceanCleanup in het pand aan de Coolsingel met meer dan 100 medewerkers verder werken aan het behalen van hun doel: voor 2040 circa 90% van het drijvende plastic afval uit de oceanen halen. Voor RED Company is de samenwerking met The Ocean Cleanup een logische stap.

Nanne de Ru, founder RED Company: “Het is essentieel om organisaties te ondersteunen die tastbare stappen zetten om de wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat aan te pakken. Door kantoorruimte in bruikleen te geven, slaan wij twee vliegen in een klap: leegstaand vastgoed krijgt een tweede leven, en wij steunen een organisatie die, net als wij, impact willen maken op de gezondheid van onze leefomgeving en het welzijn van onze planeet.”

Sinds de oprichting van de non-profit organisatie in 2013 door Boyan Slat, is The Ocean Cleanup uitgegroeid naar een team van 140 ingenieurs, onderzoekers, wetenschappers en ondersteunende functies, die dagelijks werken om de oceanen te ontdoen van plastic. Met System 03, het laatste en grootste systeem tot nu toe, werd er onlangs in één keer 18,5 ton plastic uit de zee gehaald. Tegelijkertijd komt er ook steeds meer plastic bij. Om dat tegen te gaan zijn er nu dertien kleinere systemen, de Interceptors, in riviermonden geplaatst. Dit helpt te voorkomen dat plastic via rivieren in de oceanen terechtkomt.

In alle sectoren moeten de komende jaren stappen gemaakt worden om ons klimaat en de leefomgeving te beschermen. De vastgoedsector heeft een van de hoogste CO2-afdrukken van de wereld. Volgens de VN produceert deze sector ongeveer 30% van de jaarlijkse CO2-uitstoot. RED Company ontwikkelt voor toekomstige generaties, en besteedt daarom speciale aandacht aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Gebouwen die minimaal 100 jaar meegaan moeten niet alleen gemaakt zijn van duurzame materialen, maar ook op plekken gerealiseerd worden waar mensen graag willen wonen en werken.

Het doel van RED Company is om in 2030 een Net Zero ontwikkelaar te zijn. Het eigen kantoor, Floating Office Rotterdam, voldoet al aan de hoogste duurzaamheidseisen: het volledig circulaire gebouw is energie positief en CO2-negatief. Het kantoor wordt gedeeld met de VN-organisatie Global Center on Adaptation en architectenbureau Powerhouse Company.

The Ocean Cleanup en RED Company kijken terug op een geslaagde samenwerking. In slechts een paar maanden en met een beperkt budget zijn twee verdiepingen kantoorruimte aan de Coolsingel geschikt gemaakt voor 171 werkplekken. In het ontwerp van Powerhouse Company is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare materialen en meubels, en sluit daarmee perfect aan op de visies van beide organisaties.

Boyan Slat, founder en CEO van TheOcean Cleanup: “Hoewel we een organisatie zijn die wereldwijd opereert, bevindt ons hoofdkantoor zich in Rotterdam – iets waar we enorm trots op zijn. Dankzij RED Company kunnen we de oceanen van de wereld blijven ontdoen van plastic... en dat vanuit een prettige werkomgeving voor ons hele team.”

Betrokken organisatie RED Company
Bron RED Company
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Ondanks marktuitdagingen starten RED Company en Redevco vol vertrouwen met de bouw van The BaanTower in Rotterdam
RED Company en Caransa Groep winnen aanbesteding voor de ontwikkeling van het Havenstraatterrein in Amsterdam
PingProperties verduurzaamt Cascade Groningen naar A++/A+++