Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Kantoorruimte
Terug

Porthos CO2 Transport & Storage C.V. heeft een huurovereenkomst gesloten met CK Capital Partners voor de huur van circa 1.110 m² v.v.o. kantoorruimte in het Lotus E-gebouw op de Lotus Office Campus in Rotterdam Alexander.

Porthos, een samenwerkingsverband van Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN, ontwikkelt een project waarbij CO2 van de industrie in de Rotterdamse haven wordt getransporteerd en opgeslagen in uitgeproduceerde gasvelden onder de Noordzee. Het afvangen en opslaan van CO2 is één van de manieren om de klimaatdoelstellingen te realiseren.

Lotus Office Campus bestaat uit vier kantoorgebouwen, gelegen op een prominente zichtlocatie langs de A20 snelweg. Het Lotus E-gebouw beslaat ongeveer 12.027 m² verhuurbare vloeroppervlakte, verdeeld over de begane grond en tien bovengelegen verdiepingen. De begane grond van het gebouw is in 2023 compleet gerenoveerd en biedt hoogwaardige voorzieningen zoals een bemande receptie, restaurant en een business center incl. auditorium. Tevens is het gebouw voorzien van een energielabel A+++ en een Breeam Very Good certificaat.

In deze transactie werd verhuurder CK Capital Partners geadviseerd door CBRE, in collegiale samenwerking met JLL, Cushman & Wakefield en Parc makelaars. Huurder Porthos werd bijgestaan door BRiQ Real Estate.

Betrokken pand George Hintzenweg 89, 3068AX, Rotterdam
Betrokken organisaties BRiQ Real Estate CBRE CK Capital Partners Cushman & Wakefield JLL Parc Makelaars
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

DIC Asset AG kondigt oplevering aan van baanbrekend logistiek vastgoed in Nederland
JCI verkoopt kantoor en opslagruimte aan Pieter Zeemanweg 16 in Dordrecht
Arbodienst BrinQer huurt hoogwaardige kantoorruimte in Apeldoorn