Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Kantoorruimte
Terug

Cocon Vastgoed heeft het pand gekocht aan de Generaal Vetterstraat 57-65 in Amsterdam waar Benthem Crouwel Architekten is gevestigd. Benthem Crouwel heeft 25 jaar geleden zijn intrek genomen in het pand gelegen in het Schinkelkwartier. Vanwege de uitstekende ligging en grote vloeren zijn zij sindsdien niet meer vertrokken. Het pand beslaat een totaal metrage van circa 2.600 m2 met de mogelijkheid tot uitbreiding.

Het Schinkelkwartier verandert de komende jaren van een werkgebied tot een inclusieve, levendige en groene stadswijk. Het pand ligt in het deelgebied Schinkelhaven in stadsdeel Zuid. Kenmerken van het deelgebied
zijn de kleinschalige bedrijfspanden en industriële loodsen met karakteristieke eigenschappen. Het gebied is een echt makers district door de aanwezigheid van veel creatieve bedrijven.

Arno Brinkers, algemeen directeur bij Cocon Vastgoed:
Cocon Vastgoed is voornemens het gebouw (gelegen op eigen grond) grondig te renoveren en verder in de hoogte te ontwikkelen. Cocon Vastgoed heeft met het complex “De Generaal” al eigendom in het Schinkelkwartier. Deze aankoop past goed in de strategie om de portefeuille met industrieel vastgoed verder uit te breiden.

Jaap van Dijk, partner bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs:
“Deze koop/verkoop laat zien dat er nog steeds een grote vraag van beleggers naar bijzonder vastgoed is. De opdracht van verkoper was om partijen te zoeken die de juiste ideeën tegen een realistische prijs hebben voor dergelijk vastgoed, en Cocon Vastgoed is zo een partij. Hetgeen dan ook resulteerde in een voor alle partijen zeer tevreden resultaat.”

De juridische begeleiding namens koper werd verzorgd door Dentons. De begeleiding van de verkoper werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Betrokken pand Generaal Vetterstraat 57-65, 1059BT, Amsterdam
Betrokken organisaties Cocon Vastgoed Dentons Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
Bron Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

P3 koopt 62.300 m² distributiecentrum in ontwikkeling in Herkenbosch
Altera Vastgoed verwerft wijkwinkelcentrum Nieuw Sloten in Amsterdam
Kroonenberg Groep verhuurt kantoorruimte Apollolaan 171 aan Avedon en Axeco