Vastgoeddata Nederland
Carrière
Terug

Fiera Capital Corporation (“Fiera Capital”), een toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerder met een AUM (Assets Under Management) van meer dan 122,6 miljard dollar per 31 december 2023, heeft de opening aangekondigd van een nieuw kantoor in Den Haag in Nederland. De geplande activiteiten die vanuit het kantoor zullen worden uitgevoerd, moeten nog worden goedgekeurd door de toezichthouder.

Het kantoor in Den Haag zal worden geleid door Jeroen van Rooij, die is benoemd in de nieuw gecreëerde functie van Hoofd Benelux en Nordics Distribution. Hij rapporteert aan Klaus Schuster, Executive Director en Chief Executive Officer, EMEA.

Deze recente lancering van een kantoor markeert de laatste stap in de wereldwijde groei van Fiera Capital. Fiera Capital zet de snelle uitrol van haar geregionaliseerde distributiemodel voort, inclusief een strategische uitbreiding in de EMEA-regio. Het kantoor in Den Haag, de vijfde locatie van Fiera Capital in EMEA, versterkt Fiera Capital's bewezen vermogen om institutionele en intermediaire beleggers op alle niveaus in deze markt van dienst te zijn. Het zal dienen als primaire hub voor Fiera Capital's klanten en beleggers in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg) en Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland), met een toegewijde aanwezigheid ter plaatse.

“De opening van ons Nederlandse kantoor is de volgende stap in de groei van onze snelle expansie in de EMEA-regio, met succesvolle lanceringen in Zwitserland en Abu Dhabi in februari van dit jaar,” aldus de heer Schuster. “Ik ben ervan overtuigd dat Fiera goed gepositioneerd is om in te spelen op de latente vraag van institutionele beleggers naar diversificatie van hun asset allocaties en, in het verlengde daarvan, hun blootstelling aan de publieke en private markten. Ik ben verheugd Jeroen bij ons kantoor te verwelkomen en kijk ernaar uit om nauw samen te werken om Fiera Capital's aanwezigheid in de Benelux en Scandinavië uit te bouwen.”

De heer Van Rooij voegt hieraan toe: “Ik ben verheugd om bij Fiera Capital te komen werken op dit spannende moment in de groei van het bedrijf. Fiera heeft een fantastische mix van strategieën voor zowel de private als de publieke markt, waarmee we tegemoet kunnen komen aan de groeiende vraag naar mogelijkheden voor de private markt en hybride activa in de Benelux en Scandinavië, met name onder institutionele beleggers. Daarnaast sluit de toewijding van de onderneming om ESG-overwegingen en duurzaamheid prioriteit te geven in haar beleggingsfilosofie nauw aan bij de waarden van onze doelklanten in de regio.”

Met tientallen jaren ervaring in de vermogensbeheerbranche brengt de heer Van Rooij uitgebreide expertise in de Benelux en Scandinavische markten en een bewezen staat van dienst op het gebied van succesvolle bedrijfsontwikkeling en leiderschap in deze regio's met zich mee. Door gebruik te maken van deze kennis en zijn indrukwekkende leiderschapservaring zal hij verantwoordelijk zijn voor het effectief aansturen van strategische regionale distributie-initiatieven en het verbeteren van het lokale profiel van Fiera Capital. Voordat hij bij de onderneming kwam, werkte de heer Van Rooij meer dan 11 jaar bij Principal Asset Management, waar hij verantwoordelijk was voor alle business development in de Benelux en leiding gaf aan de landenhoofden voor Scandinavië en Frankrijk. Daarvoor bekleedde hij soortgelijke functies bij Robeco Asset Management, SEI Investments, ING Investment Management en Goldman Sachs Asset Management, waar hij alle zakelijke investeringen in Nederland en Scandinavië leidde.

Over Fiera Capital Corporation

Fiera Capital Corporation is een toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerder met een groeiende wereldwijde aanwezigheid. De onderneming levert maatwerk en multi-asset oplossingen voor institutionele klanten, financiële tussenpersonen en particuliere klanten in Noord-Amerika, Europa en belangrijke markten in Azië. Fiera Capital's uitgebreide expertise, gediversifieerde beleggingsplatform en toewijding aan het leveren van uitmuntende service staan centraal in onze missie om voorop te lopen in de wetenschap van beleggingsbeheer om duurzame welvaart te creëren voor klanten.

Betrokken organisatie Fiera Capital
Bron Fiera Capital
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

P3 Logistic Parks verwelkomt Ivy Technology als eerste huurder in nieuw distributiecentrum in Amstelveen
Havenstraat 18 te Schiedam verhuurd
Sagènn Re-integratie huurt kantoorruimte aan de Schiekade 133 te Rotterdam