Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Winkelruimte
Terug

Afgelopen maanden heeft CBRE Nederland een consortium van beleggers, geadviseerd door Crossroads Real Estate, begeleid bij de verkoop van HEMA-winkels in Beverwijk, Roermond en Voorburg. Deze winkels maakten deel uit van een portefeuille die in 2016 is aangekocht.

Deze HEMA-locaties kenmerken zich door hun sterke binnenstedelijke ligging en de relatief lange resterende looptijd van de huurovereenkomsten. De transacties zijn afgerond door middel van een aandelentransactie.

Bas van Lunteren, Associate Director Capital Markets bij CBRE Nederland: ''Wij zien dat de interesse in high street vastgoed de afgelopen periode is toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Na jaren van huurprijsdaling en corrigerende aanvangsrendementen stabiliseert de prijsvorming zich nu op een aantrekkelijk risico-/rendementsverhouding. Hierdoor overwegen steeds meer partijen opnieuw om te investeren in winkelvastgoed. Daarnaast zien we steeds vaker dat winkelketens de beste locaties aankopen, wat de concurrentie in dit segment, waarin vooralsnog vooral particuliere beleggers actief zijn vanwege de aantrekkelijke aanvangsrendementen, vergroot.

Dat HEMA al drie opeenvolgende jaren een stijgende omzet en winst boekt, draagt ook zeker bij aan dit succes. Eind 2021 heeft HEMA een nieuwe koers ingezet met als doel om HEMA weer echt HEMA te maken en de formule klaar te maken voor haar 100e verjaardag in 2026. Hierbij wordt de winst volledig geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten, winkels en medewerkers. Mede hierdoor vinden consumenten weer gemakkelijk de weg naar HEMA, wat heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het vertrouwen van beleggers in het bedrijf".

Duco Merkens, Managing Director Crossroads: “Wij zijn verheugd over de succesvolle verkoop van deze drie HEMA-winkels. De aanzienlijke interesse van kopers benadrukt de kwaliteit en aantrekkelijkheid van onze high street-portefeuille. Wij streven ernaar deze assets strategisch af te stoten om uiteindelijk goede risk-adjusted returns voor onze investeerders te realiseren”.

Deze transacties maken deel uit van een breder verkoopprogramma. Er zijn momenteel nog twee andere individuele transacties in de afrondende fase, met een levering medio oktober.

CBRE Nederland fungeerde in deze transacties als asset manager en verkoopadviseur voor de verkoper. Het consortium werd juridisch bijgestaan door A&O Shearman.

Betrokken panden Breestraat 82, 1941EK, Beverwijk Graaf Gerardstraat 2, 6041HH, Roermond Koningin Julianalaan 231, 2273JG, Voorburg
Betrokken organisaties A&O Shearman CBRE Crossroads Real Estate HEMA
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Corum Asset Management verwerft Capgemini’s Nederlandse hoofdkantoor Triple A in Utrecht
M7 verkoopt kantoorgebouw in Best aan particuliere belegger
Zorgwekkende impact van reguleringsmaatregelen door Rijksoverheid zorgen voor 13% krimp van huurwoningmarkt