DHG heeft met Verbrugge en TM Edison een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van ruim 120.000 m² terrein van haar tri-modale terminal van in totaal 54 hectare in Vlissingen.
Eerder dit jaar sloot DHG al een huurovereenkomst met Verbrugge voor de huur van 100.000 m² terrein voor de op- en overslag van break-bulk goederen. De 120.000 m² terrein van deze nieuwe huurovereenkomst zal deels door TM Edison in gebruik worden genomen, als onderhuurder van Verbrugge. TM Edison is een “tijdelijke maatschap” tussen DEME en Jan De Nul en zal het terrein gaan gebruiken voor de constructie van 23 afzinkbare betonnen caissons waarmee ’s werelds eerste energie-eiland voor de kust van België gerealiseerd gaat worden
De invulling van deze 120.000 m² sluit aan bij de visie van DHG op de terminal. Namelijk een tri-modale hub voor zowel break bulk als gecontaineriseerde goederen, in het bijzonder gericht op de duurzame energie transitie. Ook met de bouw van de Smartlog distributiecentra die DHG hier op risico ontwikkelt richt DHG zich onder andere op die markt. Dankzij de hoge milieucategorie zullen de distributiecentra naar verwachting ook geschikt zijn voor de opslag van Lithium Ion batterijen.
De terminal is centraal gelegen in de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port en beschikt over een directe aansluiting op de rijksweg A58, een eigen spooraansluiting en een kade met een diepgang van ruim 10 meter. De haven van Vlissingen heeft een strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en Gent en is rechtstreeks bereikbaar voor zeeschepen. De centrale ligging van de terminal maakt het een logistiek knooppunt waarlangs goederen vanuit alle internationale goederenstromen gemakkelijk kunnen doorstromen naar heel Europa.
Over Verbrugge
Verbrugge is sinds 1958 een vertrouwde, innovatie en kwalitatieve partner voor op- en overslag, transport en overige logistieke diensten en is op verschillende locaties in Nederland gevestigd.
Over TM Edison
TM Edison is een “tijdelijke maatschap” tussen DEME en Jan De Nul, die is opgericht om ’s werelds eerste energie-eiland in opdracht van Elia (de transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet) te realiseren. Het eiland wordt de eerste bouwsteen van een geïntegreerd Europees elektriciteitsnet op zee dat diverse hubs en landen met elkaar verbindt.